BoBoiBoy Screenshots!

31 October 2009 Posted by Rocky Raccoon 15 roars
Here's an update for everyone on what BoBoiBoy has been doing recently in his hometown. BoBoiBoy told me that these pictures are taken by Gopal's phone. Some of you might have already seen it if you've been following his facebook page. He is quite active in facebook so go go poke him or drop a message.


BoBoiBoy having a drink after playing at the nearby playground.


BoBoiBoy likes to hang out at Uncle Ah Pin's "kedai runcit" because there's all sorts of drinks and snacks that  kids love. Plus Uncle Ah Pin likes to given an extra sweet or two whenever BoBoiBoy visits.


And here he is trying to find his favourite brand of ice-cream.


Having a drink at Tok Aba's kopitiam

Despite that however his favourite place to hang out after a tiring day of school and games, is his beloved Grandfather's kopitiam. Sometimes though Tok Aba asks BoBoiBoy to help out with the dishes or take customers orders. BoBoiBoy says he never misses an order. Or so he claims to be. We'll be updating on Tok Aba's kopitiam soon.

Baby Monsta

24 October 2009 Posted by beepbit 7 roars
Good afternoon everybody!
What a GREAT day today! This is a day that has to be
put into the history of Animonsta!
Guess what, we have a new born Baby Monsta here!
A huge applause to our new family member! Clap Clap!


Everyone is waiting in front of the operation theater.

As well as little Ielham.

awaiting...

awaiting..

still awaiting...

Cameras standby once we heard the baby's crying.

And here she is!
See how cute she is..

So, Little Ielham has officially become a Big brother!
Starting today, you have to protect her.
This is just a brief update about the great news.
Congrats to Nizam, Dini and the whole family!
I'm sure daddy of the new born baby has a lot more to share with all of us.
So, just wait till he settle everything, and post more about our Baby Monsta.


Animonsta in The Star: Content developers happy with incentives (2010 Budget)

Posted by rihlah.alasad 1 roars
by JO TIMBUONG

intech@thestar.com.my

PETALING JAYA: Creative content developers are happy with the incentives the industry received from the Government during the tabling of the 2010 budget.

They said the Government clearly recognises that the creative industry has the potential to be further developed and can contribute much to the nation’s economic growth.

The Prime Minister announced several incentives for the industry, including the formulation of a comprehensive Creative Industry Policy, the establishment of a RM200mil creative industry fund, and a RM3mil welfare fund for artistes and actors.



These incentives are not limited to the performing arts and music, but include design, animation, advertisement and content development.

Those in the digital content industry said the incentives will help drive the industry forward.

Mohd Nizam Abd Razak, managing director of Animonsta Studios, is happy that the Government has plans for the creative industry.

“I believe this will help more people learn about and understand the industry, as well as what is required to develop it,” he told The Star.

The RM200mil fund is a good move, said Nizam who hopes proper procedures will be put in place to ensure the money is efficiently and fairly distributed.

He suggested that part of the fund should be allocated for marketing and promotions activities.

“These activities can be expensive and a lot of industry players fail to market their products because they cannot afford to promote them,” he said.

Digital artist Muid Latiff hopes that the fund will also be used for organising workshops that will expose artists to other forms of art.

“That way everyone can diversify, which will be helpful in the event of difficult financial times,” he said.

BigBeak Pictures managing director Azlan Pa’wan said it is about time the creative content industry is given a boost.

A new player in the global creative content economy, he said Malaysia needs to leap forward to be on par with other countries that are more established in the creative industry.

“With the Government’s support and the recent stimulus announcements, I believe our creative content developers will be able to compete in global markets,” Azlan said.

Article in The Star

Concept: Coffeeliens

21 October 2009 Posted by rihlah.alasad 12 roars
Di sini kami ingin berkongsi concept alien yang datang ke bumi semata-mata kerana biji kopi.

Setelah lama berfikir tentang design alien ini (Anas sampai demam), kami telah membuat keputusan untuk membuat konsep yang mudah. Alien-alien mengikut bentuk asas. Untuk alien yang suka memakan biji kopi (coffeeliens), kami membuatkannya berkepala kotak. Untuk alien yang ganas (musuh kepada coffeeliens), mungkin bentuk asasnya bulat-bulat. Kemudian hari ada kemungkinan alien yang berasaskan segi tiga dan sebagainya.



Berikut merupakan konsep-konsep yang sedia ada :


Sekarang ini kami sedang mengusahakan alien ini dalam bentuk 3D. Biasanya kami akan berbincang untuk mendapatkan persetujuan dari segi design 2D. Kemudian kami akan model 3D dan dari situ kami akan melihat semula anatomy character. Tak semestinya design 2D boleh berguna 100% untuk design 3D. Kadang-kala lukisan dah cantik, tapi bila dimodel ke 3D, ianya mungkin kurang sesuai.

p/s: Semasa proses design character, aspek figurine dan merchandising juga perlu difikirkan.

Animonsta dan BoBoiBoy

18 October 2009 Posted by rihlah.alasad 26 roars
Salam dan hello semua,

Harini Animonsta baru berumur 1 bulan+. Animonsta ditubuhkan pada 15.09.2009. (Mula2 mahu 09.09.09 tapi lambat mendapat ilham utk nama, maka lambat lah register).

model BoBoiBoy yang pertama

Produk sulung kami ialah BoBoiBoy; kisah BoBoiBoy dan kawan-kawan yang mendapat superpower untuk menentang penaklukan makhluk asing yang datang je bumi untuk menguasi bijirin kopi. Kisahnya bermula apabila makhluk asing berkepala kotak menghantar reconnya untuk mengumpul bahan-bahan yang terdapat di bumi. Salah satu bahan yang mereka kumpulkan ialah bijirin kopi yang dibawa semula ke dunia mereka untuk diuji. Di dalam sesi ujian, saintis mahkhluk asing tersebut termakan bijiran kopi dan mendapati ianya sangat enak dan luar biasa. Dia melaporkan apa yang telah didapatinya kepada maharajanya. Selepas merasai sendiri kehebatan bijian kopi itu, maharaja itu menjadi taksub dan segera memerintahkan bahtera angkasa disediakan untuk terus ke bumi bersama seluruh koloninya.
konsep awal bahtera angkasa


Di bumi, Tok Aba iaitu datuk kepada BoBoiBoy merupakan pengusaha Kopitiam yang pakar dalam pembuatan air kopi. Apakah kaitan BoBoiBoy, Tok Aba dan Makhluk asing berkepala kotak? Kita nantikan bila siap demoreel nanti. InsyaAllah.
background: taman permainan dan kawasan perumahan

Pada peringkat ini, kami hanya ada BoBoiBoy dan beberapa set background di dalam bentuk 3D. Selebihnya masih di dalam bentuk konsep atau dalam proses pembuatan 3D. Pada awalnya, kami tidak mahu mengeluarkan apa-apa tetapi atas permintaan kebanyakan pihak, kami keluarkan juga. Kami dapati ianya lebih baik untuk kami berkongsi progress dengan orang ramai untuk mendapat lebih banyak idea. Antara idea-idea dan bernas dan pendapat yang kami telah terima ialah:-

  1. Kurang ciri tempatan.
    Sememangnya kami akan mengetengahkan ciri-ciri tempatan. Cuma setakat ini, apa yang kami ada dan dapat tunjuk hanyalah pada persekitaran BoBoiBoy dan watak BoBoiBoy sahaja. Tambahan lagi ianya hanyalah draft yang pertama. Kami akan menambah ciri-ciri khas yang dapat menonjolkan imej tempatan seperti pokok kelapa, pokok rambutan dan tiang-tiang eletrik yang berselirat. Tok Aba juga mempunyai kopitiam yang akan menjadi antara set utama di dalam siri ini.




  2. Buat topi BoBoiBoy boleh berkata-kata.
    Sememangnya antara gadget utama ialah topi BoBoiBoy. Topi itu yang membolehkan BoBoiBoy pecah kepada 3 dan mempunyai kuasa untuk mengawal dan mengeluarkan elemen petir, angin dan tanah. Topi itu walaupun kelihatan comel tetapi ianya merupakan senjata yang amat luar biasa. Berbentukan kepala monster, kami rasa ada betulnya jika ianya boleh bersuara. Boleh menambah telatah BoBoiBoy dimana dia selalu berbeza pendapat dengan topinya sendiri.


  3. Jangan biarkan BoBoiBoy hanya untuk kanak-kanak.
    Kami sebenarnya memilih famili sebagai target utama. Pada peringkat ini, apa yang kami tunjukkan lebih ke arah minat kanak-kanak. Kami sedang usahakan bahagian lain yang kami khaskan untuk menambat hati orang dewasa. Beberapa watak dewasa akan diketengahkan, tambah pula dengan sikap makhluk asing yang kami percaya dapat menghiburkan banyak pihak.

draft pertama: test rendering

Ada lagi pendapat yang kami terima tetapi tak bolehlah kami letak kesemuanya disini, penat nanti saudara-saudari nak scroll. Terima kasih kepada mereka-mereka yang telah memberikan pendapat dan komen kepada kami. Kami telahpun membuatkan account Facebook untuk BoBoiBoy yang bertujuan khas untuk mendapat lebih pendapat dan membantu kami dalam proses pengumpulan data yang berkenaan. Disitu kami mengkaji penerimaan orang ramai terhadap watak BoBoiBoy dan kawan-kawan.

Add BoBoiBoy sebagai kawan anda dan jadilah peminat BoBoiBoy (Juga boleh klik link disebelah kanan blog) Walaupun belum ditayangkan, kami percaya dengan adanya sokongan orang ramai, kami akan dapat mengetahui lebih banyak tentang citarasa orang ramai dan kami juga dapat mengenal watak BoBoiBoy dengan lebih dekat.

Dari apa yang kami tunjukkan disini, diharap saudara saudari dapat meninggalkan komen-komen yang dapat membantu kami, tak kirakah di blog ini ataupun di Facebook. Terima kasih dari MONSTAS di MAC3.

Sneak Peeks!

14 October 2009 Posted by Aina Azmi 21 roars
Hello there everyone, here we have rendered some scenes for sneak peaks! ;)


BoBoiBoy!


As you guys may or may not have heard, BoBoiBoy has unique super powers. He can shoot lightning, control earth and manipulate wind. Ultimately he can split into three twins with each powers. Sounds like a great skill as a kid isn't it ?


BoBoiBoy's neighbourhood, the road to his school. Houses in the future look a little different from modern day ones but still retain the same basic shape.

This is the playground where BoBoiBoy comes and plays with his friends. One day however BoBoiBoy found a secret entrance in his playground that leads him into...

BoBoiBoy's secret underground base.It is here where BoBoiBoy found his special orange hat that gives him unique powers.Who built this base and why is it hidden underneath a playground? Stay tuned for more answers.

For more, check out BoBoiBoy's Facebook. Thank you for being his friend at Facebook and Twitter, he is extremely happy in meeting so many new friends in such a short time ;) You guys and gals are such a sport! Thanks again, have a nice dinner ;)

Animonsta in the media

Posted by Aina Azmi 7 roars

Boboiboy buah tangan terbaru Nizam




SETELAH berjaya mencipta fenomena Upin & Ipin yang sehingga kini menjadi perbualan ramai, pengarahnya, Mohd. Nizam Abdul Razak atau Nizam kini muncul dengan produk animasi terbarunya, Boboiboy.

Jika Upin & Ipin sehingga kini kekal dengan konsep 1Malaysia, Boboiboy pula mengetengahkan animasi tiga dimensi (3D) superhero berwajah tempatan.


Dulu ramai yang terpegun dengan hasil kerja yang dilakukan Nizam dan rakan-rakannya dalam menterjemah animasi Upin & Ipin sehingga berjaya diangkat ke layar perak.

Maka, tidak mustahil jika lebih ramai yang akan teruja menanti buah tangan terbaru mereka yang lebih segar dan menarik itu.

Bezanya kali ini, Boboiboy merupakan produk sulung milik syarikat Animonsta Studios yang diterajui oleh Nizam serta dua rakan kongsinya, Mohd Safwan Ab. Karim (Safwan) dan Muhammad Anas Abdul Aziz (Anas).

Dijangka bakal mencipta satu lagi fenomena terbaru ‘dunia’ interaktif tempatan, produk tersebut tidak mustahil mampu membawa kelainan dalam perkembangan profil dan penghasilan animasi tempatan.

Bertemu Nizam, Safwan dan Anas baru-baru ini, masing-masing rancak bercerita perihal siri projek animasi itu yang dijangka menemui peminat di kaca televisyen pada tahun depan.

Siri tersebut bakal disiarkan selama 26 episod di mana setiap satunya dengan durasi selama 11 minit.

“Ketika ini, kami masih dalam peringkat perbincangan. Watak-watak yang bakal memainkan peranan penting dalam siri ini sudah ada dan minggu ini kami akan cuba menyiapkan kesemua karakter itu.

“Berbanding animasi Upin & Ipin, dalam Boboiboy kami ingin berkongsi banyak pengetahuan. Ditambah dengan pengunaan pelbagai gajet, secara tidak langsung ia dapat menimbulkan pelbagai perasaan kepada yang menontonnya nanti.

“Bagi kami yang penting ialah penyampaian. Kalau boleh kami ingin mencipta satu lagi ‘ikon’ untuk kanak-kanak di negara ini,” kata Nizam mewakili rakan-rakannya.

Apa yang menarik dalam Boboiboy ialah beberapa daya tarikan yang terkandung meliputi karakter superhero Bo, Boi dan Boy, nilai-nilai murni, karakter makhluk asing (alien) dan juga unsur futuristik di sekitar ibu kota.

Ringkasnya mengenai animasi tersebut, ia memaparkan karakter utama iaitu seorang kanak-kanak bernama Boboiboy dan dibantu oleh beberapa karakter tambahan seperti Gopal, Ying, Yaya.

Dalam usaha menyalur bantuan kepada orang ramai, Boboiboy akan terpisah kepada tiga orang iaitu Bo, Boi dan Boy yang mempunyai tiga kuasa berbeza termasuk tanah, angin dan petir.

Turut diwujudkan ialah karakter makhluk asing yang membawa pulang biji kopi ke planetnya, namun kerana aroma dan rasa kopi yang begitu sedap, seluruh kroni makhluk asing itu sanggup turun ke bumi semata-mata untuk mendapatkan kopi tersebut.

Secara ringkasnya juga, Gopal iaitu karakter budak India yang mempunyai kuasa menukar sesuatu barang kepada barang yang lain.

Ying karakter budak Cina yang mempunyai kuasa yang membolehkannya bergerak pantas berbanding rakan-rakannya yang lain. Sementara itu, Yaya pula merupakan karakter kanak-kanak perempuan comel yang bertudung.

Boboiboy bukan saingi Upin & Ipin

Biarpun pernah menyertai Les’ Copaque Productions Sdn. Bhd. (LCPSB) dalam membangunkan animasi Upin & Ipin tetapi kata Nizam, kemunculan animasi Boboiboy bukanlah bertujuan untuk bersaing.

Nizam, Anas, Safwan serta lima lagi kakitangan LCPSB yang lain membuat keputusan keluar daripada syarikat tersebut pada September lalu demi mencari ‘tapak’ dalam mengembangkan lagi bakat mereka dalam dunia animasi tempatan.

Setelah bersengkang mata hampir sebulan akhirnya idea untuk melahirkan Boboiboy hampir menjadi kenyataan.

“Kami tiada sebarang masalah dengan LCPSB. Malah, selama ini haji (Pengarah Urusan LCPSB, Burhanuddin Md. Radzi) telah banyak membantu kami dan memberi tunjuk ajar sepanjang penglibatan kami menghasilkan Upin & Ipin.

“Kami keluar dari LCPSB pun sebab kami ingin mencuba sesuatu yang baru.

“Terus terang, kami memang sayang kepada karakter Upin & Ipin tetapi rasanya tidak salah jika kebolehan yang ada kami pelbagaikan demi memeriahkan lagi industri animasi tempatan sebab pulangannya nanti kepada penonton juga.

“Kita perlu mengikut peredaran masa. Mungkin ini juga rezeki buat kami. Sebab itu kami perlu berani mencuba sebab bagi kami lebih banyak pelopor dalam industri animasi lebih baik untuk industri ini,” kata Nizam yang juga Pengarah Urusan Animonsta Studios.

Menurut Nizam dalam industri kreatif tidak wujud persaingan yang terlalu besar kerana segalanya bergantung kepada penerimaan penonton.

Bagaimanapun, melihat kepada jalan cerita dan pelbagai kelainan yang ada pada Boboiboy, mungkinkah ia bakal ‘menelan’ populariti serta fenomena yang pernah dicetuskan oleh Upin & Ipin?

“Saya tidak rasa kehadiran Boboiboy akan mengganggu perjalanan Upin & Ipin. Ini kerana, jenama Upin & ipin itu sendiri sehingga kini begitu kuat.

“Saya rasa LCPSB pun ada strategi mereka sendiri dan dengan 70 orang kakitangan yang LCPSB ada, saya percaya mereka mampu mengekalkan apa yang Upin & Ipin ada kini untuk masa akan datang,” kata Nizam lagi.

Menurut Nizam lagi, sambutan terhadap Boboiboy menggalakkan apabila terdapat beberapa stesen penyiaran tempatan dan antarabangsa yang bertanyakan tentang produk tersebut.

Malah, beberapa agensi kerajaan termasuk Pusat Kandungan Kreatif Multimedia Malaysia (MAC3) di bawah Perbadanan Pembangunan Multimedia (MDeC), membekalkan beberapa perisian untuk kemudahan mereka menghasilkan Boboiboy.

Bukan itu sahaja mereka juga mendapat kerjasama daripada sebuah lagi agensi, Cradle Fund Sdn. Bhd., yang membantu menyalur dana bagi merealisasikan projek tersebut.

Kepada yang berminat mengetahui lebih lanjut mengenai Boboiboy dan Animonsta Studios, sila layari laman sesawang,www.animonsta.com.



Animonsta in Utusan!

13 October 2009 Posted by Green Capsie 2 roars

LCPSB tidak bersaing dengan Animonsta


LES' Copaque Productions Sdn. Bhd. mempunyai ramai animator pelapis bagi menerbitkan animasi mereka yang seterusnya pada masa depan.


LES' Copaque Production Sdn. Bhd. (LCPSB) penerbit filem animasi Geng Pengembaraan Bermula (Geng) merupakan syarikat produksi tempatan yang aktif termasuklah menerbitkan siri animasi Upin & Ipin untuk siaran saluran televisyen (TV) di TV9.


Syarikat produksi yang diterajui oleh Pengarah Urusannya, Burhanuddin Md. Radzi berkata, penubuhan LCPSB bertujuan memenuhi permintaan bagi menerbitkan filem-filem animasi tempatan yang amat sedikit sekali bilangannya.


Justeru, beliau tidak menganggap penubuhan satu lagi syarikat penerbitan animasi tempatan, Animonsta Studios sebagai pesaing LCPSB kerana bidang animasi di negara ini mempunyai prospek yang luas untuk diterokai.


"Saya terbitkan filem animasi atau siri TV bukannya untuk bersaing dengan sesiapa. Ini kerana kalau produk yang kita hasilkan itu bagus orang akan tonton juga. Setakat ini pun kita masih lagi kekurangan filem-filem animasi.

"Lagi ramai orang terbitkan filem animasi lagi bagus kerana daripada situ akan terhasil produk-produk yang berkualiti. Penerbit filem bukan macam kontraktor yang terpaksa bersaing untuk mendapatkan projek atau tender.

"Sesiapa juga boleh buat filem animasi. Tidak timbul soal persaingan kerana setiap orang ada cara mereka masing-masing. Sebabnya, banyak lagi pasaran filem animasi yang kita boleh terokai bersama-sama pada masa depan" katanya kepada Hits baru-baru ini.

Burhanuddin menyangkal telahan sesetengah pihak mengatakan LCPSB kini bersaing dengan Animonsta Studios di mana tenaga kerjanya merupakan bekas tonggak penting yang pernah menghasilkan Geng dan Upin & Ipin.

Beliau tidak menafikan pada peringkat awal operasi LCPSB sedikit terjejas apabila lapan bekas kakitangannya seperti Mohd. Nizam Abd. Razak, Mohd. Safwan Ab. Karim dan Muhammad Anas Abdul Aziz menarik diri dan menubuhkan syarikat produksi tersebut.

"Pada peringkat awal operasi produksi LCPSB terjejas tetapi selepas seminggu ia kembali normal. Di LCPSB kami tidak bergantung pada seseorang sahaja tetapi kalau ada apa-apa berlaku, kita ada orang lain untuk ambil alih.

"Selain itu, pada masa sama kita juga akan melatih muka-muka baru dan mewujudkan pasukan-pasukan yang berbeza untuk menerbitkan produk-produk kita yang lain pada masa depan.

"Apatah lagi dengan hampir 80 kakitangan yang ada di LCPSB kami yakin operasi penerbitan animasi di syarikat ini akan tetap berjalan seperti biasa.

"Contohnya kami ada dua penulis skrip yang baru. Salah seorang daripada mereka ialah Ida Azhar yang pernah meminjamkan suaranya untuk watak Ros dalam filem Geng," ujarnya.

Difahamkan Mohd. Nizam yang merupakan bekas pengarah Geng bersama rakan-rakannya yang lain telah keluar daripada LCPSB baru-baru ini dan menubuhkan Animonsta Studios di mana ketika ini mereka sedang menyiapkan animasi berjudul Boboiboy.

Jelas Burhanuddin, buat masa ini LCPSB sedang menyiapkan siri TV Upin & Ipin musim ketiga yang mempunyai 42 episod untuk ditayangkan di TV9 di mana ia dijangka akan dapat disiapkan selewat-lewatnya pada penghujung Disember ini.

Di samping itu, katanya siri Upin & Ipin yang kini sedang ditayangkan di stesen TV TPI di Indonesia pula telah meraih jumlah penonton yang sangat memberangsangkan sejak ia ditayangkan di sana Februari lalu.

"Setakat ini sudah hampir 30 episod siri TV Upin & Ipin ditayangkan di stesen TPI. Saya difahamkan hampir 10.5 juta penonton menontonnya setiap kali ia ditayangkan di sana. Menariknya, Upin & Ipin masih mengekalkan bahasa Melayu dalam dialog-dialognya.

"Cuma pihak stesen TPI telah menggunakan sarikata dalam bahasa Indonesia bagi memudahkan para penonton memahami dialog dan jalan cerita siri TV tersebut," katanya.

Bagi menarik lebih ramai penonton menyaksikan Upin & Ipin di Indonesia, LCPSB juga katanya akan mewujudkan satu watak baru bernama Susanti menerusi siri TV itu yang bukan setakat diminati kanak-kanak tetapi juga golongan dewasa.

Tambahnya, watak kanak-kanak wanita Indonesia itu diharap akan menguatkan lagi jalan cerita Upin & Upin selain mampu mendekatkan para penonton di Indonesia dengan watak seperti Susanti yang ada kaitan dengan persekitaran di sana.

"Ini salah satu strategi kami untuk mendekatkan lagi siri Upin & Ipin kepada para penonton di sana. Walaupun watak Susanti menggunakan dialog dalam bahasa Indonesia tetapi watak-watak lain akan terus bertutur dalam bahasa Malaysia," ujarnya lagi.

Here's the link!
http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2009&dt=1015&pub=Utusan_Malaysia&sec=Hiburan&pg=hi_03.htm

"BoBoiBoy challenger of Upin & Ipin?"

12 October 2009 Posted by Aina Azmi 29 roars
The proud parents of Animonsta (m.i.a - Yong pin)
BoBoiBoy challenger of Upin & Ipin?


That was the headline of our BoBoiBoy today, for more do visit Utusan Malaysia (Hits column). One thing for sure, BoboiBoy and his friends are excited to been introduced to the world!


The Managing Director of Animonsta Studios

Discussing excitingly on the future of BoBoiBoy!

Thank you to the supportive fans whom is already updating their blogs and facebook on us, especially to Utusan Malaysia for their coverage and support on our new venture.

It's official!!!

Posted by Aina Azmi 39 roars
It's official! Animonsta's shiny new blog is now live! We welcome friends, fans, industry players and everyone top our blog and follow as we share our journey in bringing new animations to the local and global market.

The team behind Animonsta are actually the same initial team that created Upin & Ipin and Geng : Pengembaraan Bermula. We have now setup our own company with the intention of discovering new opportunities and bringing animation to the creative industry.


Apart from that,we are thrilled to announce that we are now at Mac3, our latest workstation. Mac3 is also the MSC Malaysia Creative Content Centre,which is an infrastructure built in Cyberjaya to house and offer high tech animation facilities.


The workstation
Yong Pin and Kam discussing

This will definitely accelerate the competency and capability of the monstas in Animonsta Studios Sdn Bhd.
Everyone on the get-set-go mode instantly!


A huge note of thank you to the Multimedia Development Corporation(MDeC), caretaker of the nation's MSC Malaysia initiative for their support.
The Animonsta family (m.i.a - Hilman & Iman)

You are always welcomed to visit our blog from time to time as we will share the roller coaster ride, updates that we have of our company and of our upcoming entertaining animations!

p/s: credit of pics goes to one of our own monsta, ejean :)